Предузеће

Најчешћа питања

КП „Водовод и канализација“ а.д. Шамац на услузи корисницима од 1983. године. Од тада се свакодневно трудимо да побољшамо своје услуге, и да слушајући своје потрошаче, одговоримо свим изазовима на тржишту. Искуство је показало да су најчешћа питања та која се тичу свакодневних проблема и недоумица, те смо покушали да издвојимо неколико најчешће постављаних питања.

Да ли морам платити воду која исцури у шахту код водомјера?

Да, ако вода цури послије водомјера.У случају да пропушта спој прије водомјера та Вам се количина воде не зарачунава. Без обзира да ли цури прије или после водомјера молимо Вас да такве кварове пријавите нашој дежурној  служби јер је то и у нашем и у вашем интересу.

Ко је дужан да заштити водомјер од смрзавања?

Обавеза заштите водомјера спада у домен потрошача. У хладним данима када се вода спушта испод нуле, сваки потрошач је дужан да заштити свој водомјер од смрзавања на тај начин да наш радник може то једноставно склонити и очитати стање на водомјеру.

У случају пуцања цијеви да ли сам дужан платити комплетан рачун за воду?

Да, уколико се пуцање цијеви десило послије Вашег водомјера. Сва регистрована потрошња на водомјеру , без обзира како је утрошена, мора се платити , јер на тако регистровану потрошњу КП „Водовод и канализација“ ад Шамац плаћа водне доприносе и ПДВ.

Да ли је вода у водоводној мрежи исправна за пиће и гдје то могу провјерити?

Да, ми редовно контролишемо и провјеравамо стање и квалитет воде. Вода за пиће у нашој водоводној мрежи испуњава највише стандарде. У случају неисправности воде бићете благовремено обавјештени преко средстава јавног информисања и наше интернет странице.

Поставите питање

Ваше питање: пошаљите нам е-маил

Обавјештења

Ваша информација: Најновија обавјештења

Пријава квара

Пријавите квар на водоводној или канализационој мрежи и помозите нам да решимо Ваш проблем путем: телефона 054 611 950, Е-маила: viksamac@teol.net или попуњавањем контакт форме.

Све информације на једном месту

Нашим корисницима услуга су доступне све информације на једном месту: обавјештења, јавне набавке, финансијски извјешаји, најчешћа питанња, савјети потрошачима и сервисне информације.